1973. December

Az nem igaz hogy az élet csak abból áll, ami reggeltől estig

történik. Minden emberben belül történnek nagyon nagy dolgok

De azok csak belül!

Én 15 éves koromtól kezdtem írni – és 93 éves koromig írtarm Minden napnak van egy élménye, amiről nem,v« tudomást. Utána, ha az ember mindent

hogy mindent feljegyezzen-, kijön egy ege z karaktén Az emb salát maga nem is tudja mindazt, ami történik vele. Milyen szép volna, ha a pár hónappal ezelőtti dolgokat feljegyeztem vo n , mert most már teljesen elfelejtettem okét.

Én nem adom ki a dolgokat, amiket fejegyz ,

nem írnám le olyan őszintén okró      kifejezés.

A levelek nem igazan őszinték az nem gy g j

Nekem az este és az éjszaka többet jelent, mint a nappa .

Mikor itt ülök ebben a székben, mindenféle az eszembe ju. Az embernek olyan gonosz gondolatai vannak, hogy megy tólük. Ha szert tehetnek valami rokonra — azt a lelkembe fogadnám (aki velem aludna). Mert különben felkerülnek azok a rémes gondolatok — s akkor azt gondolom, hogy végem van. Teli van az ember szenvedélyekkel, de azok nem is olyan érdekesek, mint ahogy az ember képzeli. Én az életet magam élem le – magam megyek végig rajta. Ha az embernek van egy családi élete, egy felesége és két-három gyereke, akkor a belső élete egy kicsit alszik. Nem törődik annyit saját magával. Mindenki szeret biztonságban lenni — és hogy szeressék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük