1973. május

Most a halálban is egy megváltást látok. Nem múlik el semmi – csak megváltozik – egy felszabadulás!

Az a szép, amit az ember saját magából fejleszt ki. Egy eszme vagy egy politikai párt — még a legszebb is — nem jó, mert az ember nem saját magából fejlesztette ki.

Minden embernek a legbelsejében van valami ősi, ami páratlanul az övé. De azt elnyomjak. Ha az emberek ehhez igazítanák az életüket, akkor egy boldog világ volna. így viszont hamis és csaló dolgokkal van teli.

Ha az emberek kihoznák saját magukból a lelket – ami csak az övéké -, ha mindnyájan ezt tennék! Bámulatos, hogy milyen keveset használják fel az ősi belső életet, amit nem lehet meghamisítani. Boldoggá lehetne tenni az embereket. Egyszer talán el fog jönni az ideje. Nekem úgy teli van a fejem mindezekkel, de én már olyan idős vagyok. Ezt mind fel kellene dolgozni és átnyújtani az embereknek. Az volna a legszebb ajándék.

Az ember legbelsőbb lelke – csak arra szabad hallgatni. Minden emberben van egy tökéletes dolog — attól nem szabad eltérni, de az ember összevissza keveri. Minden emberben van egy igen nemes rész — amiről talán maga sem tud. Sajnos, az emberek nem használják ezt eléggé. A legtökéletesebb ember az, aki ezek után a belső dolgok után megy – és nem törődik avval, ami körülötte történik. Ha én fiatalabb lennék 50 esztendővel, nekifeküdnék ennek a belső életnek a kiaknázásához! Ez a legérdekesebb része a következő világnak.

Ha ezt a belső nemességet nem engednék elfojtani! A borzasztó, mikor beavatkozik az ember életébe egy olyan hivatalrendű valaki – a maga kedve szerint.

Az az érdekes, hogy nem zavar a halál gondolata, sőt már kívánom, mert ez a világ fel fog olvadni egy másikban, amit nem ismerhetünk. Nagyon komplikált dolog! Az élet nagyon különös. Ha úgy lehetne irányítani, hogy csak a finom és jó dolgok maradnának benne – a rosszakat kitenni! Én álmomban és félálmomban olyan tisztán és világosan gondolkodom, mint soha ébrenlétemben. Egy zaklatott lelki életem van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük